De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


donderdag 7 januari 2010

Stoofpeertjes

Gisteren had ik duidelijk een baaldag: nergens zin in, niets was goed. Het gebeurt niet vaak dat ik dat de hele dag vol kan houden, maar gisteren wel. Tijd om buiten een frisse neus te halen en tijdens die frisse neus kwam ik Gieser Wildemannen tegen en ik wist wat me er weer bovenop kon helpen: Stoofpeertjes zoals mama die maakte, troost-eten van de bovenste plank. De tijd dat ik allerlei recepten moest uitproberen om het te benaderen ligt achter me, want ik heb een schriftje met moeder's recepten en stoofpeertjes blijkt niet meer te zijn dan peren, water, suiker, kaneel en véél tijd. Om precies te zijn: 1kg Gieser wildemannen (geschild in stukken of in z'n geheel), 300cc water, 4 eetlepels suiker en 1 kaneelstokje 4 uur laten pruttelen tot ze rozerood en zoet zijn. Ik heb ze nog niet opgegeten, maar alleen de geur heeft me al goed gedaan.

Me opfrissen en mooi aankleden voor een nieuwjaarsreceptie met tapasbuffet heeft me helemaal genezen. Vandaag ben ik weer een tevreden mens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten