
Recept 2 personen:
Snijd een dubbele kipfilet (liefst van een goede poelier zoals op de zaterdagse markt in Delft) in dunne plakjes. Verhit 40 gr boter in de koekepan en bak hierin de kip snel om en om bruin in ca. 2 minuten. Neem het vlees uit de pan, strooi er wat zout en peper over en houdt het warm. Laat de bakboter uit de pan lopen. Voeg dan 3 eetlepels water en 1 eetlepel Sherry (medium dry) toe en los al roerend de aanbaksels op. Laat zoveel mogelijk vocht verdampen. Voeg 150-200cc creme fraiche (licht verwarmd) toe en roer 2 theelepels fijne mosterd erdoor zodra de saus is gebonden. Breng eventueel nog op smaak met zout/peper. Voeg de kip aan de saus toe en dien direct op met pasta of aardappelpuree.
Dat klinkt als een zalige mosterdsaus! Ik zou willen dat we een goede poelier hadden in Almere maar dat is helaas in ieder geval door mij nog niet gevonden!
BeantwoordenVerwijderen