
Omdat er in Delft in 2009 zoveel slagers en delicatessenwinkels zijn verdwenen heb ik mij voorgenomen in 2010 vaker naar de kleine zelfstandige te gaan in plaats van het gemakzuchtige 'one stop shopping'. Aangezien ik parttime werk, heb ik daar genoeg tijd voor. De poelier heb ik al ontdekt, nu is de groentewinkel aan de beurt. Want weet je nog hoe heerlijk het kan ruiken in de groentewinkel naar vers fruit en verse/versgesneden groenten? Dat hebben ze niet bij Appie hoor, daar ruikt het op de groente-afdeling heerlijk naar vers (af)gebakken appeltaart of brood om je alvast te verleiden tot koop bij de bakker achterin. Nee, de groenten in de supermarkt zijn reukloos en worden tegen zo laag mogelijke kostprijs geteeld. Dat wordt o.a. bewerkstelligd door te kiezen voor rassen met hoge productie. Smaak staat niet voorop. Met de tomaten als uitzondering omdat er klachten zijn geweest in de Duitse afzetmarkt.
Dus ben ik afgelopen week al 2 keer in de groentewinkel van Paap geweest. Sinds ik daar 'jazz' appels kocht, vind ik het weer lekker om verstandig van een appel te snoepen...
Zonder recept-idee blokkeer ik daar wel behoorlijk, dus het idee met de portemonnee spreekt me enorm aan. Wie weet volgende week...
Reacties
Een reactie posten